Устойчиво Развитие esports

img
Jan
27

Това не е просто новина и няма за цел да ви информира, рекламира или запознае с поредната клюка. Това е четиво за всеки, който смята да се занимава с електронни спортове под една или друга форма.

Първо за тези, които не знаят какво означава BPro, и предполагат, че това е BlueLions (сините лъвове); BulgarianPros (българските професионалисти); BalkanProfessionals (балкански професионалисти) и всякакви други словосъчетания, които сме чували. Истината е една и тя е BePro (бъди професионалист). Първата професионална организация в България се появи в следствие на нарастващата сила на електронните спортове в световен мащаб и в следствие на това, че талантът в България и региона не спираше да се похабява. Освен наличието на договор и регулярен доход обаче, ние от компанията виждаме и надграждане на трудови навици, създаване на условия и инфраструктура, администриране и управление, предаване на опит и най-вече единство, както във всяка една победа, така и при най-голямото поражение. Ето защо имаме и нов лозунг – девиз:

#Together As One

Това е най-точното определение на това, което правим всеки ден!
Независимо от трудностите, ние изграждаме име и доверие. В много от случаите грешките не са пряко свързани с BPro, но въпреки всичко винаги сме търсели най-правилното решение, което да запази българското гейминг общество и още по-важно – да не му навреди!

Кратка история на БПро Гейминг:
BProGaming като клуб по електронни спортове е развил и подкрепил над 15 състезателя по CS:GO, като чрез нашия TeamSpeak канал и други социални дейности сме помагали на всеки отбор в България, било то и конкурентен. Отделно имахме общо 3 отбора по League of Legends, като бяхме изумени от това как играят състезателите, които са истински отдадени на играта и не са водени от финансовите стимули. Първият състав още при първата си поява спечели първо място в град Русе, като през цялата година се доказахме като основен конкурент за всички купи в България, но за съжаление през повечето време взимахме второто място. Успоредно с отбора по LoL, BProGaming поддържаше и два отбора по World of Tanks, с които се представяхме най-добре от нашия регион в групите на ESL, но беше изключително предизвикателство да управляваме мултинационален отбор от над 15 състезателя ежедневно. Всеки един отбор на BPro е бил успешен, като поради това, че двама от основателите на компанията са бивши състезатели по Counter-strike, най-печеливш и най-успешен остава отборът по CS:GO. Във времето сме помагали с каквото може на всеки един организатор на турнир, подпомагали сме състезатели по Hearthstone и Dota2. Организацията ни е получавала множество молби от състезатели от други страни, които са готови да се състезават за BPro без особени изисквания. Поради ред причини не сме имали възможност да доразвием или помогнем на всеки, но смятаме, че сме извървели дълъг път.

Убедени в знанията си и това, че с работа всичко се постига, още от официалното си регистриране в световните турнири през януари 2016г. BPro се превърна в Национален, Балкански, Регионален и всякакъв шампион, като бързо доказахме на всички, че ние не просто ги настигаме, а и бързо ги задминаваме.
Всяка година 2016, 2017, 2018 – ние надскачаме показателите си в официални мачове, което говори за натрупан опит. Отделно през 2016 година достигаме до 42ро място в HLTV.org, през втората година до 39то място, а през 2018 станахме 46ти преди да станем свидетели на поредната кражба на състезател от конкурентна фирма.

Въпреки всички промени и несполуки, свързани с липсата на лоялност и разбиране за това, което правим, ние не спряхме да правим нашите състезатели популярни и да им създаваме максимално добри условия, за да се реализират и развиват, така че талантът да блесне. Определено не търсим благодарност, а признателност, и отдавна сме простили на тези, които ни предадоха, но въпреки това смятаме, че има ясни правила и те трябва да се спазват. Една от най-важните роли на организация като нашата е, че правилно подбира състезателите си и винаги гарантира добро представяне в състезанията. Смятаме, че най-успешният ни състезател, както и този с най-добра дисциплина през годините, остава Hristiyan ‘REDSTAR‘ Pironkov, който беше най-младият ни играч – на 16 години, и очакваме от него в бъдеще да продължи да се състезава под една или друга форма и да прославя България.

През цялото време сме казвали винаги истината, за да не останем без позиция, а тя винаги е ясна – BPro е шампион и то е шампионът на народа, защото прави от младите хора победители и им дава шанс и път в живота, които те до скоро не са имали. Вярваме, че целият екип на BPro ще бъде истински щастлив, когато види цял Български отбор с българска организация да стъпи на ESL ONE или подобни турнири. Неизбежно сме си поставили отново за цел, без значение в какъв състав, до 3 месеца да влезем обратно в топ50, а в следващото тримесечие да гоним дългосрочни резултати, които да надминат досегашните ни успехи.

Ако обичате игрите или не просто ги обичате, а сте част от поколението на електронните спортове, можете да ни последвате в нашите профили, където сме следвани от над 35 000 души.
Facebook:
BProEsports
BProCSGO
BProLoL
BProWoT
Steam:
BProGaming
Twitter:
@BPro_gaming
Youtube:
Videos and Highlights by BProGaming
И не пропускайте да станете част от нашето общество –
Освен Teamspeak3 на IP: ts3.bprogaming.com
Стартираме и два канала за геймъри през Telegram:
BProGamingNews
BProGamingCommunity