BPro Gaming LoL спечели Game Ninja в Русе

img
Jun
06
Отбора на BPro Gaming в играта League of Legends спечели Game Ninja в Русе

gameninja2016

На 04.05 и 05.06.2016 в град Русе се проведе поредното издание на Game Ninja, сградата където се проведе състезанието – а именно Канев Център беше готова да приветства всички любители на гейминга в най-различни дисциплини: Counter-Strike Global Offensive, League of Legends, 1vs1 torunaments с много въпроси и награди и много други приятни изненади подготвени от спонсорите на събитието. В първият ден от състезанието в играта Counter-Strike Global Offensive първото място беше спечелено от отбора на WinFiction, като на финала победиха отбора на ENRAGE с 2:0 карти. Вторият ден от състезанието освен кратките турнири 1 в 1, игрите с награди и останалите забавления в центъра беше отделен изцяло на другата основна игра – League of Legends.
До LAN финалите в Канев Център достигнаха 12 отбора, сред тях беше и отборът на BPro Gaming. Момчетата се състезават от скоро под името BPro и това щяха да бъдат първите им LAN финали. Седмица преди състезанието отбора претърпя малко промяна, като на мястото на Иван – angelism(jungler) се включи Алекс или Bashmaist0ra, както е познат в гейминг средите. Момчетата от BPro имаха задачата да  покажат и докажат на сцената на Game Ninja, че макар и от скоро не са отбор, които трябва да бъде подценяван. Всичко започна и първият мач беше на лице. Съперник на момчетата беше отбора на Malkite Ponita. С добри начални минути и много добро включване на jungler-а, BPro успя да спечели първата среща от турнира с което си осигури място на полу-финалите в състезанието. В този етап от надпреварата мачовете преминаха от формат Bo1 в Bo3 серии. На полу-финала отбора се изправи лице в лице с HoldTheDoor. Мачът започна нервно и за двата отбора и след няколко грешки от страна и на двата тиима, беше рано да се каже кои ще спечели срещата. След неколкократна размяна на дрейкове (dragons) и няколко успешни team fights отбора на BPro успя да грабне първата победа в срещата с което да си осигури и комфортна преднина преди вторият мач. Досещате се, че след началото на вторият мач пред момчетата на HoldTheDoor нямаше друга алтернатива освен да спечелят или ще бъдат отстранени от турнира. Отбора на BPro обаче беше на друго мнение и след доста успорвана битка от страна и на двата отбора все пак победители и финалисти се оказаха момчетата на Владо ‘Lucifer‘ Иванов – Bpro Gaming. За незнаещите Владо изпълнява ролята на треньор/мениджър в отбора. Така след 2:0 в първият полу-финал отбора щеше да се изправи срещу другият финалист Grinders.org отстранили отбора на Team Righteous Fury също с 2:0 в спор за първото място и правото да се нарекат шампиони на Game Ninja Русе.
Всичко беше готово за финалният сблъсък! Мачът започна и тепърва трябваше всеки един играч да покаже своята сила и воля за победа в този така чакан финал. Нещата не тръгнаха добре за отбора на Bpro Gaming, които още от самото начало започна да изостава в резулата, което доведе до доста лоши и грешни отигравания, но това не сломи момчетата на Владо и те продължиха да се борят до край за победата. Играта продължи повече от предвиденото, предвид видното преимущество на Grinders.org, което малко след 30-та минута беше олицетворено с повече от 10 000 голд преднина. Така се стигна до 35 минута, където отбора на Grinders.org направи 3 убииства срещу само 1 от страна на Bpro и супя да вземе инхибитора на мид лейна. Преднината за Grinders.org ставаше все по-голяма и нещата за BPro не изглеждаха никак добре. Срещата навлезе в доста късен етап и след грешка от страна на Grinders.org, пред BPro се предостави възможност да вземат Baron buff с което да запазят шансовете си за успех в следващият, очертаващ се последен team fight с оглед на минутите игра до момента. След успешен контест на Барона и двата отбора се насочиха към другия силен бъф в играта а именно Елдър дракона. Въпреки бъфа от Барона, отбора на BPro не успя да спечели team fight, но размени достатъчно убийства за да спре отбора на Grinders.org да довърши картата. Така въпреки огромното преимущество което имаха Grinders.org, те отново не успяха да затворят играта и се стигна до последен team fight(41-ва минута) в средата на картата, където след крекрасно комбо и перфектно
позициониране от страна на пешкУ(ADC – Sivir) AD Carry-то на BPro успя да направи Quadra kill а след това и ACE. Това се оказа и решаващият момент в срещата и въпреки голямото изоставане което имаха да наваксват BPro, момчетата на Владо не се отказаха до последно и търсеха своят шанс, цялото търпение  в крайна сметка им се отплати и след този перфектен team fight те успяха да поведа с 1:0 във финала. Очаквано след загубената първа карта, момчетата на Grinders.org трябваше да дадат всичко от себе си и да спечелят следващата и да съхранят надеждата си за победа във финала. Въпреки доброто начало за Grinders.org отбора на Bpro Gaming не остави никакво съмнение кои заслужава повече победата и след малко повече от 25 минути игра с 2:0 карти момчетата на Bpro Gaming станаха новите шампиони на Game Ninja Русе в играта League of Legends.

Така отбора спечели първият си LAN event и въпреки че са отскоро заедно момчетата показаха воля и дух и успяха да се поздравят с наградата и възможноста да се наректът шампиони на Game Ninja.

 

2

Екипът ни благодари на всички за оказаната подкрепа!

You must be logged in to post a comment.