Интервю с Атанас Попов

img
Jan
06

Мениджър на отборите по Counter-Strike Global Offensive в BPro Gaming

Вече повече от година FURY е част от екипа на BPro и определено допринася за развитието на отборите!

  • Би ли се представил с няколко думи?

Здравейте, казвам се Атанас Попов, родом съм от Банско, но живея в Пловдив и съм на 21 години. В момента съм студент в Пловдивски Унивеситет “Паисий Хилендарски” и допълнително работя извън отделеното време в BProGaming. Запознат съм със света на гейминга от 15 години, отделям повече време последните 5 години и гледам на заниманието с игри, като на всеки друг спорт.

  • Какво те накара и мотивира да се занимаваш с електронни спортове?

Започнах да играя CS:GO още от бетата на играта. В последствие
версията придоби огромна известност и стана тотален хит, предоставяйки възможност за работа, дали като професионален играч, анализатор, мениджър, треньор, организатор на турнири и други. Възможността предоставена ми от BProGaming и от друга страстта към игрите ме карат да съм професионално ангажиран и да трупам все по-голям опит.

  • Как разграничаваш любителксата игра от професионалната?

Любителската игра е ориентирана за забавление, дали с приятели под формата на сборки, или изцяло самостоятелна игра.
Докато професионалната изисква жертви – както към съотборниците ти, така и към себе самия теб.
Изключително е трудно да се управлява един отбор. Ако беше лесно всички щяха да го правят. Знаем колко трудно са се събирали възрожденските чети едно време – така е и с отборите!

  • Как намираш работата си в екип с Drow, JoSeKi и Atanasov?

Радвам се, че имам възможността за съвместна работа със тях. Те са хората, който ме утвърждават на настоящата ми позиция и сега виждам, колко много неща изисква да организираш един екип, когато става дума за спорт!

Имаш ли любими състезатели?

Не, но имам любим отбор – BPro!

  • През годините надграждаш опит с различни отбори, какво е да менаджираш 3 състава?

Тепърва предстой да разберем, със сигурност знам, че ще е доста трудно! Макар, че ежедневните ми задължения не са много трудни, когато си лесно разпознаваем. По-важно е да не излизат непредвидени ситуации, които лесно могат да обърнат каручката. Доброто състояние на отборите допринася за по-добро настроение и лека работа на всички в екипа!

  • Какви са основните ти цели като мениджър по електронни спортове?

Развиване на организацията и едновременно със това цялостното развитие на електронните спортове у нас. Вярвам, че създаваме основата и е въпрос на време да постигнем мечтаните успехи!

  • Какво смяташ за новите състави?

Рано е да се каже, но съм щастлив, че точно тези попълнения успяхме да вземем във колкетива. Всички имат потенциал да са на върха и всички са жадни за успехи! Знам, че винаги досега сме взимали най-правилните решения и въпреки разочарованията, които сме имали – всеки път доказваме, че сме най-добрите!

  • Какво според теб е най-важно за успеха?

Търпение и ДОСТА работа!
Необходимо е участието на много хора с опит, както във всички спортове. Колкото повече участници има в един спорт, толкова по-сложен в детайлите си става той. Не вярвам, че дългосрочните успехи в електронните спортове могат да бъдат случайни!

  • Разкажи ни някоя интересна случка с BPro?

Доста са, не мога да кажа конкретно, но сме имали много позитивни преживявания и се опитвам да се съсредоточа върху тях. Смятам, че интересните моменти предстоят!

  • Кой топ отбор в световната ранглиста би искал да победиш?

Естествено, че главатярят-Astralis! Но ще се радвам и на победи над топ30 отбори, разбира се. Времето ще покаже.

  • Какво си пожелаваш през 2020 година?

Преди всичко – Здраве. Другото зависи от нас!

  • Има ли нещо, което искаш да кажеш на българските гейминг фенове, което пропуснахме да те питаме?

Искам само да благодаря за отделеното време, и на всички, които продължават да се занимават със електронни спортове, било то млади или възрастни! Все пак живеем в малка държава и гейминг общността в България е малка и зависи изцяло от нас как ще бъде развита!