Ревю за представянето на BPro в Gplay CS:GO Invitational

img
Jun
23
Обобщение за представянето на BPro в първият сезон на Gplay CS:GO Invitational by ROCCAT

На 21-ви и 22-ри Май се изиграха две онлайн квалификации за Gplay CS:GO Invitational by ROCCAT. Преди да преминем към самите мачове нека споменем, че четири отбора: BPro Gaming, WinFiction, ENRAGE и Home Dominant бяха директно поканени от организаторите на турнира и нямаше нужда да участват в предварителните кръгове. Предварителните записвания бяха приключили и беше време за първата квалификация, която щеше да определи още два от общо осемтте отбора за груповата фаза. Денят беше изпълнен с изключително интересни за наблюдаване мачове, но в крайна сметка отборите на BAT Z и LuckExist успяха да преборят всичките си съперници и да заемат своето място сред поканените. Ден втори на квалификацията започна също толкова обещаващо и интересно, както ден първи. Много отбори се изправиха един срещу друг за последните две места в турнира организиран от Gplay. В крайна сметка след няколко изненади и обрати до финала успяха да достигнат отборите на StrangeT и HSBG. Така след два дни изпъленени с емоция и огромно количество CS:GO финалният списък с отборите който ще вземат участие в първият сезон на Gplay CS:GO Invitational by ROCCAT беше:

Поканени:
1. BPro Gaming
2. WinFiction
3. ENRAGE
4. Home Dominant

Квалифицирали:
1. BAT Z
2. LuckExist
3. StrangeT
4. HSBG

Следващата фаза на турнира изправи отборите в мачове всеки срещу всеки във формат Best of 2. Така всеки отбор щеше да има възможността да премери сили с четирите топ отбор в България. Формата на груповата фаза изначаваше, че всеки отбор ще събира точки от мачовете си в една обща групова таблица. Топ 4 отборите след приключването на всички мачове ще играят LAN финали в зала Универсиада по време на Let’s Play @ AnimeS EXPO, което ще се проведе тази седмица на 25-26 Юни. Пълната програма на събитието можете да намерите ТУК. Продължителността на груповата фаза беше определена за седем седмици. Първите мачове бяха насрочени за началото на месец Юни. В първият си мач от груповата фаза отборът ни имаше за съперник момчетата от Home Dominant. Мачът се очертаваше да бъде сред най-интересните от първата седмица на турнира, но момчетата от BPro бяха безапелационни и успяха да спечелят и двете карти с резултат 16:2 на Cache и 16:6 на Overpass, така отбора записа първите си точки в турнира и излезе начело в класирането с максимален брой точки(6) и минимално загубени рундове.

Жребият за втората седмица на Gplay CS:GO Invitational постави BPro срещу LuckExist. Избраните карти за мача бяха Cache и Mirage. Двубоят започна добре за LuckExist със спечелване на pistol рунда, но BPro показаха, защо не трябва да бъдат подценявани дори и в еко рунд. След загубения първи рунд момчетата на BPro Gaming не дадоха никакъв шанс на LuckExist и затвориха халфа при резултат 14:1. След смяна на отборите резултата не претърпя никаква промяна и след спечелен pistol рунд, BPro затвори първата карта при резултат 16:1. Втората карта за срещата беше Mirage. Лошо с течение на обстоятелствата, но силната игра от страна на BPro продължи и на втората карта, където psycho и компания бяха безпощадни към отбора на LuckExist и затвориха първият халф със същият резултат 14:1. Промяна в развитието на мача вече не се очакваше и така отбора на BPro записа победа и във втората карта с резултат 16:2 с което прибави още шест точки към актива си в груповото класиране.

Седмица 3 противопостави отборът ни  срещу HSBG, като и този път картите за игра отново бяха Cache и Mirage. Мачът се очакваше с голям интерес, тъй като отбора на HSBG беше събрал състав, които всеки един помни от легендарната CS 1.6 версия на играта. За лош късмет момчетата на Димитър ‘DroW’ от BPro бяха в “унищожителен” режим и не оставиха никакъв шанс на HSBG, като затвориха двете карти с резултат 16:1 на Cache и 16:6 на Mirage. Така след изиграването на три поредни мача BPro Gaming все още нямаха загуба в групите и бяха с пълен актив от точки в класирането. С течение на обстоятелствата два отборa Bat Z и StrangeT не успяха да се явят за мачовете си и BPro получи две служебни победи 32:0(рундове) и записа още 12 точки към актива си. През последната седмица от груповата фаза и предпоследния мач на отбора изправи BPro Gaming срещу отбора на SpellanWinFiction. Мачът се предполагаше да бъде доста интересен, защото отбора на BPro претърпя промяна след отказването на Rock1nG и преминаването му в WinFiction. Зрителите очакваха напрегнат двубой изпълнен със много спортна “злоба” и хъс. На мястото на Rock1nG за двубоят им с WinFiction беше взет Afi4ko, което водеше до доста въпроси и най-вече дали няма да видим първа загуба от страна на BPro Gaming. Първият официален мач на Afi4ko с отбора на BPro беше вече факт. Картите определени за двубоя бяха Cobblestone и Overpass. След напрегнати първи минути на мача BPro успяха да влезнат в ритъм и  да затворят картата при резултат 16:7. След като на всички стана ясно, че дори с нов играч BPro все пак няма да загубят мача, остана само въпросът възможно ли е WinFiction да спечелят следващата карта – Overpass. Мачът започна и отбора на BPro Gaming стартира като CT. След доста агресивна игра на pistol рунда състезателите на BPro не успяха да убият играчите на WinFiction и поставиха новака в отбора Afi4ko в ситуация 1 срещу 4. След изключително добре изиграна ситуация в CT Base (A Bomb side) Afi4ko успя да убие и четиримата останали играчи от отбора на WinFiction с което да спечели първият рунд в срещата. Clutch-a на Afi4ko 1 vs 4 можете да видите в клипа по-долу.

След феноменалния първи рунд от страна на Afi4ko халфа премина през размяна на рундове от страна и на двата отбора и така при резултат 9:6 в полза на BPro пред отбора на WinFiction беше задължителен pistol рунд ако искат да съхранят надеждата си да спечелят картата и да изравнят резултата в мача. Втората половина на картата започна и отбора на WinFiction успя да спечели pistol рунда с което да даде глътка свеж въздух на играчите. След спечелването на първият рунд момчетата на Spellan успяха да спечелят следващите три и да поведат за първи път в мача с 10:9. След размяна на рундове се стигна до равенство 11:11, което принуди играчите на WinFiction да играят два поредни ЕКО рунда, така отбора на BPro отново поведе в резултата с 13:11. След успешно спечелен buy рунд, BPro затвори картата с което и мача при резултат 16:11. Така след 4 изиграни мача и две служебни победи BPro Gaming запази победната си серия в груповата фаза на турнира. Последния мач на момчетата беше срещу отбора на ENRAGE, които беше отменен, защото и двата отбора няма как да променят крайното класиране независимо кои от тях ще спечели срещата.
Информация относно финалното класиране можете да видите в таблицата по-долу.

Gplay CSGO results

Не забравяйте да следите сайта и фейсбук страницата ни за повече информация относно полуфиналите и финалите на Gplay CS:GO Invitational by ROCCAT – сезон 1.

Освен CS:GO отборът ни, на сцената на Let’s Play @ AnimeS EXPO в зала Универсиада тази Събота и Неделя(25/26.06.2016) ще бъде и другият наш отбор BPro Gaming.LoL представящ ни в играта League of Legends.

Екипът на BPro Gaming пожелава успех и на двата наши представителя!

You must be logged in to post a comment.