Bpro Gaming спечели третия сезон на Balkan Championship организиран от GameAgents

img
Jun
05

balkan-league logo-v002_20160322022206

От 22.03.2016 до 05.06.2016 се проведе третото издание на Balkan Championship организиран от GameAgents. В него участие взеха 12 отбора между който беше и Bpro Gaming. Преди да преминем към финала в надпреварата, които се игра днес, нека направим кратък анализ на представянето на отбора до самият финал.

Всичко започна с групова фаза в надпреварата, там отборите трябваше да играят в пряки двубой всеки срещу всеки, като за всяка своя победа получаваха точки в общото класиране, което щеше да определи и кой четири отбора да играят във финалните сблъсъци за определяне на шампиона на Balkan Championship Season 3. Отбора започна лошо състезанието като загуби още първата среща, но след краткият спад в играта намери правилния баланс и успя да постигне няколко поредни победи. Така с общ резултат 7 победи, 3 загуби и 21 точки в крайното класиране отбора попадна в топ 4 с което си осигури и място на финалите. Там компания на Bpro Gaming бяха и отборите на GameAgents, aimclub и XPC Gaming. Жребият за полуфиналите постави момчетата на Bpro срещу отбора на aimclub в битка за финала. Така на 01.06.2016 Bpro излезе в пряк двубой с aimclub, като формата на финалите беше Bo3. С резултат 2:1 карти (Mirage 16:8, Cobblestone 8:16, Dust2 16:6) отборът ни надделя над румънците с което си осигури и участие във финала на състезанието. Там Bpro имаше за противник състава на XPC Gaming, които победи отбора на GameAgents във вторият полуфинал с 2:0 карти. Финалът на надпреварата беше насрочен за 05.06.2016 във формат Bo3, като картите определени след вето бяха Cache – избор на Bpro Gaming, Overpass – избор на XPC Gaming и Dust2 щеше да бъде трета карта, ако се стигне до равенство след първите две. Двата отбора и друг път са играли заедно, като последната им среща беше на LAN финалите в Румъния за ESL South East Europe Championship.

bprobcs3

 

Финалът започна и отбора на XPC Gaming стартираха като СТ. Мачът започна доста силно за BPro, като след няколко грешки в защита от страна на XPC, Bpro успяха да дръпнат в резултата с 5:0 рунда. Това беше доста трудно и шокиращо начало за XPC, но румънците успяха да се стегнат и да спечелият следващите 4 рунда с което успяха да намалят резултата до 5:4 и да съхранят шансовете си за спечелване на първият халф от картата. След като се стигна до 4 поредни загубени рунда, отбора на Bpro Gaming успя да се фокусира над играта си и да спечели следващите два. Така резултата в срещата отново беше в полза на българският състав. Така при резултат 6:4 в наша полза момчетата на XPC Gaming нямаха друга алтернатива освен да дадът всичко от себе си и да опитат да спечелят всички оставащи рундове до края. След няколко доста добри отигравания XPC успяха да затворят халфа при резултат 8:7 в тяхна полза. Втората половина на картата не беше по-различна от началото на мача и момчетата и на двата отбора постоянно разменяха рундве, което доведе до доста напрежение в играта на отборите, което само по-себе си доведе и до различни критични ситуации, но с концентрирана и отборна игра момчетата на Bpro успяха да спечелят с 16:14 и така поведоха с 1:0 карти във финала. Втората карта от финала беше Overpass, отбора на Bpro трябваше да стартира като CT. След началото на срещата отборът на XPC Gaming успя да спечели pistol рунда с което успя да поведе във втората карта с 3:0 рунда, но това не означаваше че отбора на BPro щеше да се предаде толкова лесно. Момчетата ни успяха да спечелят buy round-a си с което изравниха резултата в мача. Последва поредна размяна на рундове и така крайният резултат от първата половина на втората карта стана 9:6 в полза на Bpro Gaming.
Резултата от първата половина беше показателен, че и двата отбора дават най-доброто от себе си и никой не е съгласен да се предаде без да покаже на какво е способен. Старта на втората половина от картата беше със задължителен pistol рунд за отбора на XPC Gaming, ако искаха да премахнат дистанцията от три рунда на противника. За тяхно съжаление обаче, момчетата на DroW не бяха на това мнение и след много силен pistol рунд не оставиха никакъв шанс на XPC и спечелиха първите 6 рунда от втората половина, което доведе до резултат 15:6 в полза на Bpro Gaming. Силите на румънският състав стигнаха само за един почетен рунд през втората половина и така с общ резултат 16:6 и 2:0 карти във финала отбора на Bpro Gaming стана новият шампион в третото издание на Balkan Championship.

You must be logged in to post a comment.