BPro Gaming official statement for Game Evolution

img
Sep
13

ge2016

Преди 2 дни BPro CS:GO взе участие в първото издание на Game Evolution, което се проведе от 9-ти до 11-ти Септември в зала Арена Армеец (София) с награден фонд 4000$. Отборът ни успя да се класира директно за полуфиналите на състезанието, където го очакваха отборите на Friends(MK) със Stand In – Васил ‘k0RsAr’ Боянов вместо Емилиян ‘spyleadeR’ Димитров, които обяви напускането на отбора си преди няколко дни, HSBG и отборът на WinFiction.

Жребият за лан финалите определи BPro да се изправи срещу Friends а HSBG срещу WinFiction в директни Bo3 елиминации. Седмица преди турнира отборът ни имаше лични проблеми и недостиг на време за тренировки и подготовка за предстоящите мачове, което доведе и до ниски резултати и слаба игра. Очаквано това се отрази лошо на отбора и допринесе за загубата с 2:0 карти от състава на Friends (16:10 Dust2, 16:6 Train). След загубеният мач момчетата трябваше да изчакат другият полуфинал между отборите на HSBG и WinFiction, загубилият трябваше да играе срещу BPro в спор за 3 и 4 място в крайното класиране. След кратък разговор BPro счетоха, че са неподготвени за турнира и напуснаха залата преди започването на мача за трето и четвърто място.  За незапознатите ‘forfeit’ означава, че отбора се отказва от мача и опонента му автоматично бива обявен за победител. След като WinFiction успяха да победят HSBG с 2:1 карти (9:16 Cobblestone, 16:11 Train, 16:9 Overpass) съперник на BPro стана отборът на HSBG и те съответно получиха победа чрез forfeit.

По думи на DroW

Отбора нямаше никакво време да тренира след предишният турнир поради лични ангажименти на някои от играчите. Това ни изигра лоша шега на турнира.

BPro Gaming поднася официално своето извинение към всички засегнати страни и най-вече към своите фенове, който са гледали и подкрепяли отбора. Решение като това никога не е лесно и организацията ни обещава, че от тук нататък ще се постарае да не разочарова феновете си занапред.

You must be logged in to post a comment.