BPro спечели Game Ninja 2016 София

img
May
09

Отбора на BPro спечели Game Ninja 2016, като на финала в НДК победи отбора на WinFiction с 2:0 карти – 16:14 Mirage & 16:9 Cobblestone.

Мачът започна очакващо силно за отбора на WinFiction, които стартираха като Терористи на картата. Момчетата на SPELLAN бяха доста добре подготвени и показаха на BPro, че не трябва да бъдат подценявани и очаквано спечелиха първата половина на картата с резултат 9:6.  След старта на втората половина пред отбора на BPro предстоеше тежката задача да спечелят първият рунд за да успеят да премахнат разликата от три рунда в полза на WinFiction. Както и в началото на първата част, така и тук отбора на SPELLAN показа, че не случайно са на финал в състезанието и спечелиха първият рунд от втората част. Отбора на BPro реши да рискува с купуване на пистолети с брони и да търсят залагане на бомбата с цел подобряване на икономиката на отбора, но WinFiction показаха доста стабилна игра в защита на локейшъните и така резултата през втората част набъбна до 12:6 в полза на WinFiction. От тук насетне пред отбора на BPro нямаше друга алтернатива, освен да започне да печели рундове ако иска да запази някакви шансове за слечелване на първата карта във финала. След доста силни рундове изпълени с редица инфарктни моменти момчетата на BPro успяха да се фокусират над играта си и успяха да изравнят резултата до 13:13. Въпреки силната игра на BPro, отбора на WinFiction успя да спечели рунд и да поеме глътка въздух така при 13:14 в тяхна ползва те бяха на два рунда от това да спечелят първата карта от финала. Рунда започна обещаващо, но BPro не постави под съмнение нуждата от спечелване на този рунд и успя да изравни за втори път резултата в срещата. Така при равенство 14:14 отбора на WinFiction беше изправен пред решение дали да рискува с купуване на пистолети с брони или да играят за равенство в срещата. Момчетата на SPELLAN решиха да играят за победа и направиха force buy(пистолети с брони). Това обаче не успя да изненада BPro гейминг и отбора спечели следващите два рунда и затвори картата при резултат 16:14 с което поведе 1:0 във финала на Game Ninja 2016.
gameninja2016Втората карта от финала беше Cobblestone, като BPro трябваше да започнат като терористи. Началото беше дадено и срещата започна. След размяна на няколко убийства в първият рунд отбора на WinFiction съумя да задържи предимството си и успя да измъкне рунда и да поведе с 1:0 в мача. Отбора на BPro предприе доста дръзка игра и направиха force buy за да успеят да изненадат отбора на WinFiction. Изненадата в рунда дойте от бавната игра и изчакването от страна на BPro с ръшването на Bomb side B. Това решение за бавната игра и изчакването в този така важен рунд се оказа в тяхна полза и след отлично позициониране и отиграване отбора на BPro спечели вторият рунд с което показа, че от несигурната игра на Mirage вече няма и спомен. Този рунд в играта на отбора очевидно оказа голямо влияние над тяхната игра, защото след него момчетата на BPro започнаха да играят още по-силно, което в средата на халфа личеше и в резултата 7:2 в тяхна полза. Странно или не, отбора на WinFiction имаха същата преднина в първата карта, което стана повод за коментар дали пък няма да видим обрат като на Mirage, но този път в полза на WinFiction. Очевидно обаче момчетата на BPro не бяха на това мнение и успяха да затворят първият халф при резултат 11:4.  Всичко за WinFiction зависеше от PISTOL рунда във вторият халф. Това беше единственият шанс за момчетата на SPELLAN за да могат да съхранят шансовете си за спечелване на картата. След размяна на убийства от страна и на двата отбора рунда се оказва в ситуация 1 на 1, което изправи капитана на WinFiction – SPELLAN срещу nk4y. За лош късмет на капитана, обаче позицията на nk4y беше по-добра и успя да го убие, с което и да спечели рунда за своя отбор. След този рунд резултата набъбна до 13:4. Играта вървеше повече от добре за момчетата на BPro и за разлика от първата карта тук те показаха силна  отбора игра, което им донесе и крайния успех с резултат 16:9 и така при 2:0 карти отбора на BPro Gaming стана шампион във второто издание на Game Ninja. Момчетата на WinFiction се класираха на второ място, но с играта си показаха, че са отбор с потенциал и бъдеще.

Екипът на BPro Gaming благодари на всички фенове за подкрепата, която ни оказвате във всеки един мач.

Снимки от събитието: ТУК

Автор: Л.Петров

You must be logged in to post a comment.