Bpro спечели втората квалификация за Game Ninja 2016

img
Apr
25

През последните два дни (23/24.04) онлайн се проведе и втората квалификация за таз годишното издание на Game Ninja.  След много напрегнати рундове и спечелени мачове два отбора успяха да достигнат успешно до финалът на квалификацията.

Първият тийм класирал се за финала беше отбора на Home Dominant, които победи отбора на ENRAGE с 2:0 карти и така си подсигури място във финала на квалификацията. Минути след като първия финалист беше определен отбора на BPro се изправи в пряк двубой срещу отбора на rAge-team. След напрегнати първи минути отбора на BPro показа на какво е способен и успешно защити името си, като наделя с 2:0 карти и заслужено продължи към финала на квалификацията. Там обаче го чакаше не леката задача да победи отбора на Home Dominant.

Финалът започна на картата Mirage, където момчетата на BPro започнаха доста силно като Терористи и поведоха с 5:0 рунда. В последствие отбора на Home Dominant се опита да се върне в играта, но силите за първият халф им стигнаха само до резултат 11:4 в полза на BPro. Втората половина на картата започна с размяна на еко рундове, но в крайна сметка това не доведе до някакъв обрат и отбора на BPro затвори първата карта при резултат 16:6.

Втората карта от финала беше Cache. Мачът започна доста силно за BPro, като в един момент резултата набъбна до 8:0 в полза на BPro. Момчета на Home Dominant показаха силна воля и успяха да се върнат в мача и спечелиха 4 поредни рунда. Отбора на BPro спечелиха само още един рунд до края на халфа и така крайният резултат от първият халф стана 9:6. След доста силен втори халф и двата отбора не успяха да се надиграят и така се стигна до резултат 15:15 и се наложи изиграването на допълнително време (overtime), където момчетата на BPro спечелиха с 4:1 и при общ резултат 19:16 спечелиха и втората карта с което се класираха за LAN финалите в НДК на 7 май / зала 3.

На финала BPro се изправят срещу отбора на WinFiction в пряк двубой за определяне на шампиона в Game Ninja 2016, категория Counter-Strike Global Offensive. Следете сайта ни за да разберете, къде можете да наблюдавате финала на събитието.

Успех и на двата отбора и нека по-добрият победи!

You must be logged in to post a comment.