Cvetelin “CeRq” Dimitrov and his team NRG won IEM Shanghai. Congratulations!

img
Aug
06

ТАЗИ СУТРИН ЦВЕТЕЛИН “CERQ” ДИМИТРОВ ЗАПОЧНА ДА ПИШЕ СВОЯТА ИСТОРИЯ КАТО СПЕЧЕЛИ IEM SHANGHAI, С ОТБОРА НА NRG.

Горди сме да съобщим, че Цветелин “CeRq” Димитров спечели Intel Extreme Masters Shanghai, с отбора на NRG и вече е първият българин, който е печелил това събитие.

NRG се изправиха срещу отбора на TyLoo, във финала, а всичко започна на Overpass, картата избрана от NRG. В началото CeRq и съотборниците му изпитваха малки затруднения в пробиването на защитата на противниците си, но след като ги разгадаха, започна и печеленето на рундове, като в крайна сметка стигнахме до резултат 7-8 в полза на TyLoo. Втората част започна прекрасно за TyLoo, като имаха контрола на бомба Б, но NRG се захванаха със задачата да направят retake и успяха, в ситуация 4v4. Това сякаш обезкуражи китайците и те започнаха да губят рунд по рунд за да стигнем до резултат 16-9 на Overpass.


Снимка: HLTV

Втората карта, избор на TyLoo – Mirage започна добре за тях, след като успяха да заложат бомбата и бяха 2v1 срещу FugLy, но американецът освен, че успя да ги надвие, той намери и kit, с който обезвреди бомбата, като оставаше секунда преди да избухне. От тук нататък всичко се обърка за китайците и те така и не успяха да направят значително, като взеха само два рунда за първата част, след страхотна защита на NRG.

Втората част не беше по-различна, а NRG отново се поздравиха с рунд с пистолети. При резултат 14-2 и никакви пари в банката, TyLoo знаеха накъде отиват нещата, а страхотното представяне на CeRq ги довърши във финалният рунд, а резултатът беше 16-2. Така, точно преди “player break“, Цветелин “CeRq” Димитров вдигна титлата на IEM Shanghai и сега може да се оттегли за заслужена почивка.

CeRq, също така, най-вероятно ще получи наградата за най-полезен играч на турнира (MVP), след страхотното му представяне не само на финала и статистиките, които направи. Само във финала, той имаше 53 фрага и 18 умирания, придружени от 109.4 ADR и 1.87 рейтинг.

Запис от финала на турнира:
Карта 1 – Overpass

Карта 2: Mirage

Източник: havefun.tv