Bpro в CEVO Main

img
Apr
29

Както на повечето от вас (геймърите) ви е известно в България думата гейминг отбор не е чак толкова популярна. Това естествено не се дължи на липсата на желание в играчите а по-скоро в липсата на организация и куп други дребни неща, който всъщност са доста важни в създаването на един гейминг отбор. В началото на годината на Българската гейминг сцена се появи едно ново име, BPro Gaming. Организация, която има за цел да изгражда професионални отбори и да ги развива. Нека не ви отегчавам повече с информация, която можете да прочетете и в сайта, а да преминем към представянето на отбора в CEVO тази година.

В началото на месец Януари BPro започна представянето си в CEVО. Старта беше повече от впечатляващ, като отбора успя да постигне 8 победи от 10 мача. Това беше повече от желан старт, което допринесе и за доста положителните отзиви от страна на обикновените играчи в България. В последствие имаше малък спад в играта и подготовката, но отбора успя да се сработи и така в средата на сезона BPro постигаше все по-добри и по-добри резултати. През сезона имаше промени, което още повече усложни ситуацията с мачовете, но след доста тренировки и игра отбора беше в повече от добра форма и завърши с 11 победи и 5 загуби, което го класира и за 1/16 финалите в лигата. Там отбора трябваше да играе срещу Infinity, но отбора не успя да се яви за мача и BPro спечели служебна победа. С оглед на това обаче класирането
към 1/8 финалите изправи BPro срещу доста по-трудната задача за отстраняване а именно отбора на Copenhagen Wolves. Отбор, който имаше само една единствена загуба до момента в предварителните кръгове.
Така на 30.03.2016 отбора излезна в пряк двубой за място на 1/4 финалите срещу датчаните от Copenhagen Wolves. След доста напрегнати рундове BPro успя да спечели първата карта(Cobblestone) с резултат 16:14 и така се доближи на крачка до 1/4 финалите. Втората карта от мача беше Cache, където отбора на Copenhagen Wolves показа много добра игра и след няколко грешки и обрати все пак успя да спечели картата с 16:14 и така резултата в мача стана 1:1. Така след две изиграни карти шанса и на двата отбора за продължаване в турнира бяха 50/50. Трета и последна карта за мача беше Overpass. Отбора на Bpro не остави никакво съмнение в представянето си и след доста тежки рундове успя да спечели картата при резултат 16:13 и с общ резултат 2:1 карти успя да победи Copenhagen Wolves и да си осигури място в следващият кръг(1/4 финали) от надпреварата. На 1/4 финалите Bpro се изправи срещу LDLC. Това беше доста важен мач за отбора, тъй като за първи път ново свормиран български отбор имаше възможност да се класира за полуфинал в CEVO Main дивизията(Като естествено не забравяме, че и бившите E-frag също са имали финал тук). Какво пък, човек винаги трябва да мечтае. Както и в предишния двубой, така и тук мача започна доста силно и за двата отбора и след размяна на рундове от страна и на двата отбора, Bpro съумя да затвори първата карта (Overpass) при резултат 16:14. За разлика от първата карта в мача обаче, момчетата на Bpro не оставиха никакво съмнение кой е по-добрия отбор в срещата и затвориха втората карта при резултат 16:8(Train), с което спечелиха мача и се класираха за полуфиналите в надпреварата.
Там отбора трябваше да се изправи срещу състава на gBots, поради други ангажименти отбора на gBots не успя да се яви за мача и Bpro получи служебна победа. С оглед на предишните два мача, това беше глътка свеж въздух за отбора. Както сами можете да се досетите отбора срещу когото трябваше да се изправи Bpro на финала беше отново Copenhagen Wolves. След отпадането им в Winner Bracket-a, отбора изпадна в Looser Bracket-a и след няколко безапелационни победи успя да се класира първи, с което си осигури и място във финала на надпреварата.
Финалът беше насрочен за 20/04/2016 г. За незапознатите да изясним, че когато отбор идва от Looser Bracket-а на финала трябва да победи победителя от Winner Bracket-a в два поредни мача Bo3. Затова финала се играе в два мача Grand Final § Grand Final 2.

Картите за двата финала бяха определени, както следва:
Grand Final – Inferno, Mirage, Overpass-(ако се налага трета карта)
Grand Final 2 – Dust2, Overpass, Cobblestone-(ако се налага трета карта)

Мачът започна отлично за отбора на Bpro, като момчетата успяха да поведат с 4:0 рунда. Това обаче не стресна играчите на Copenhagen Wolves и те успяха да се завърнат в мача с няколко поредни рунда. Картата вървеше доста равностойно и след
няколко разменени рунда от страна и на двата тийма, Copenhagen Wolves успяха да спечелят първата карта с резултат 16:10. Следващата карта беше Mirage и както вървеше никой от двата отбора нямаше да се даде толкова лесно. Очаквано резултата от първата половина на картата доказа, че отбора на Bpro иска и ще даде всичко от себе да покаже на датчаните, че не случайно са на финал. След доста тежки рундове и в двата халфа, никой от отборите не успя да излъчи победител и завършиха при 15:15.
Така се наложи изиграването на допълнително време(overtime). За съжаления малки грешки в изиграването на рундовете костваха на Bpro мача. Допълнителното време завърши 4:1 рунда в полза на противника и така с резултат 19:16 момчетата от Copenhagen Wolves взеха първият Bo3 финал с 2:0 карти. Вторият финал започна силно за Bpro, но късмета беше на страната на датчаните във всяка една ситуация, което доведе и до много поредни рундове в тяхна полза. За радост или не на момчетата от Copenhagen Wolves всичко им се получаваше и така успяха да спечелят първата карта от втория финал с резултат 16:9 с което се доближиха и до една карта от това да станат шампиони на CEVO Main. От тук насетне за отбора на Bpro нямаше друг изход, освен спечелване на следващите 2 карти и съхраняване на надеждата да станат шампион в надпреварата. Както се очакваше и тази карта вървеше в размяна на рундове и до последно не беше ясно кой отбор ще спечели срещата. За съжаление отново късмета беше в полза на датчаните от Copenhagen Wolves и след резултат 16:14 успяха да затворят картата и мача, а с него и финалът в надпреварата. Така с 2:0 отбора на Copenhagen Wolves стана новият шампион на CEVO Main. Въпреки загубата във финала, отбора на Bpro излезе от предварителните квалификации като победител в Winner Bracket-a, което само по-себе си е една огромна стъпка в изграждането на този млад и амбициозен отбор.

Bpro Gaming, благодари на всички фенове за оказаната подкрепа.

Автор: Л. Петров (BPro Gaming)

You must be logged in to post a comment.