Beat the Pro by Predator

img
Jan
15

Вчера на 14.01.2017 г. в Mall Paradise – София се проведе така дългоочакваното гейминг събитие, организирано от ACER България и BPro Gaming – Beat the Pro: Play against BPro.

След предварителното записване на участниците във Facebook, жребият беше определен и 10 от тях + 5 резерви имаха уникалната възможност да присъстват на живо в зала PLAYGROUND и да се включат в битката на професионалистите срещу феновете. Организаторите от ACER предоставиха гейминг оборудване от серията Predator, с което финалистите да изпитат истинското удоволствие от играта. На място в залата имаше и VR машина с пълно оборудване за интерактивна игра, където всеки желаещ имаше възможност да изпита емоцията от това да  играе в 3D реалност.

Снимки от събитието – FB/AcerBulgaria

След като изиграхме няколко игри с лазерни пушки и се пораздвижихме, дойде време да разгледаме машините и да влезем в зоната за игра. В началото на срещите между десетте финалисти представителите на ACER направиха грандиозно представяне на най-новия член от серията Predator а именно: Acer Predator 21X Gaming laptop. Изкривеният 120 херцов монитор, двете Nvidia GeForce GTX 1080 видео карти, 64-те GB RAM и последното поколение на Intel Core i7-7820HK (overclockable) са само малка част от уникалните характеристики на този звяр. Допълнителна информация за него можете да прочетете тук. За първи път България е център на най-новите технологии и всички участинци имаха възможност да видят последните иновации в технологичния свят директно от CES 2017.

След представянето на поредната маниашка геймърска машина беше време да преминем и към същинската надпревара в това събитие, а именно – изиграването на двубоя, който щеше да определи кой от двата отбора ще се изправи лице в лице с професионалистите от BPro. Водещ на събитието беше Събин ‘v1per’ Николов, който се грижеше за доброто настроение и допринесе за създаването на турнирно усещане. След жребий момчетата бяха разделени на два отбора и шоуто можеше да започне. Първата картата беше de_Dust2  и феновете започнаха своята битка един срещу друг. В началото мачът започна доста напрегнато, двата отбора взеха по няколко рунда и нито един от тях не се отказваше да гони победата до край. В крайна сметка победителят можеше да бъде само един и така след малко повече от 30 минути вече имахме известен победител, който щеше да се играе срещу момчетата от BPro CS:GO. Събитието беше следено и в TwitchTV, a вниманието на многото хора доказва, че в България има фенове на CS:GO.

За незапознатите фенове и любители на гейминга, отборът по CS:GO претърпя промяна през последната седмица и на това издание на Beat the Pro бяха представени новите три попълнения в отбора – Янко ‘blocker’ Панов, Георги ‘shipZ’ Григоров, Иван ‘graphic–‘ Владимиров, които ще се присъединят към Валентин ‘xek’ Динев и Никола ‘nk4y’ Радушев. Двубоят на професионалистите срещу победителите от феновете се проведе на картата de_Mirage, където феновете показаха доста стабилна игра срещу именитите си противници и завършиха халфа при резултат 5:10 в полза на BPro. След кратка пауза играта беше подновена и след размяна на рундове в началото на втората четвърт се стигна до резултат 5:6 в полза на феновете, но след много добро отиграване в дванадесетия рунд от втората част новото попълнение Георги ‘shipZ’ Григоров успя да извади рунд 2v1, с което да осигури и последния и финален рунд за своя отбор, с което BPro успя да победи феновете, но въпреки това представянето и на двата отбора беше много добро и остави надежди за бъдещи гейминг звезди. След приключване на мачовете, всички бяха наградени от момичетата на Predator с купи и предоставени от организаторите подаръци.

BPro Gaming благодари на всички, които ни подкрепиха и бяха с нас в съботния следобед. Без финалистите, които сa истински отдадени на гейминга и по-точно на Counter-Strike GO, нямаше да има толкова положителни емоции! Благодарим и на ACER Predator за страхотната организация и се надяваме и в бъдеще да ни канят на специални събития, създадени специално за геймърите в България!

You must be logged in to post a comment.