Представянето на BPro Gaming във финалите на Let’s Play @ AnimeS Expo

img
Jun
27

На 25-26.06.2016 в зала Универсиада се проведе ежегодното издание на турнира организиран от GPlay – Let’s Play @ AnimeS Expo.

В него взеха участие най-добрите отбори в двете основни дисциплини Counter-Strike: Global Offensive и League of Legends. Освен основните две игри на турнира в залата имаше и много други забавления в отделните зони, като: турнири 1 vs 1 по Hearthstone, Mortal Kombat, Overwatch, cosplay зона, както и доста нашумялата напоследък технология на SteamVR(Virtual Reality). Забавленията и емоциите в залата и извън нея бяха незабравими, но екипът ни беше там за да подкрепи двата наши представителя в игрите Counter-Strike: Global Offensive и League of Legends.

Първи на сцената от двата ни представителя излезе отборът по Counter-Strike: Global Offensive. На полуфинала те имаха за противник отбора на Home Dominant. Картите определени за срещата бяха Cobblestone и Cache. Полуфиналът започна в размяна на рундове и в крайна сметка първият халф завърши 8:7 в полза на BPro. Вторият халф започна с pistol round в полза на Home Dominant с което резултата беше изравнен. Момчетата на BPro не показаха никакво колебание след изгубеният pistol round и успяха да вземат следващите рундове, което доведе до резултат 12:8 в полза на BPro. След доста нервни отигравания и неразбирателсва и в двата отбора все пак отборът ни успя да задържи темпото и поведе с 14:9. Момчетата на Home Dominant се опитаха да се върнат в мача със спечелването на три поредни рунда, но силите им стигнаха до рунд номер 12. Така с резултат 16:12 отборът на BPro успя да победи състава на Home Dominant и да поведе във полуфинала с 1:0. След кратка почивка двата състава отново бяха на линия за втората карта от полуфинала, а именно Cache. Всички погледи бяха насочени към двата отбора на сцената. Очакваше се втората карта да бъде още по интересна с оглед на развитието на първата. Отборът на BPro не беше на същото мнение и без капка милост успя да вземе първата половина при резултат 12:3, това беше повече от желано начало за тях. Пред отбора на Home Dominant не остана нищо за губене, тяхната цел за връщане в мача минаваше през задължителен pistol round. Да, обаче момчетата ни не оставиха никакъв шанс за отбора на Home Dominant и след спечелването на pistol-а силите на противника стигнаха само до спечелването на още 2 рунда, така при резултат 15:4 се стигна до ситуация 1 vs 2 в полза на Home Dominant. Блестящото отиграване на Nk4Y не остави никакъв шанс на момчетата  и така отбора на BPro спечели и втората карта и се класира успешно за финалът, където го чакаше състава на HSBG.

Вторият ни представител през първият ден в играта League of Legends имаше не леката задача да се изправи в полуфинален двубой срещу отбора на Crossfire Gaming. Мач, които щеше да ги класира за големият финал в Неделя. Момчетата от League of Legends имаха какво да покажат на публиката и да докажат, че не случайно са стигнали до голямата сцена на Let’s Play. Отборът беше за първи път на LAN финали и беше готов на 100% за полуфинала. Още от самото начало на мача отборът на BPro показа, че желае победата повече и натискаше противниците си във всеки удобен момент, така се стигна до 28-ма минута от играта, където след прекрасен teamfight отборът ни успя да поведе в мача с 1:0. След кратката пауза от организаторите момчетата започнаха и втората среща от първият Bo3 полуфинал. Началото беше в полза на отбора на Crossfire Gaming и в течение на играта те натрупаха доста солидна преднина откъм gold и objects. Въпреки нервното начало на вторият мач и видимото предимство на противника, отборът ни успя да задържи опонента си. Играта навлезе в късен етап и след повече от 30 минути игра всяка грешка щеше да бъде наказана със сигурна загуба. Нито един от отборите не предприемаше необмислени действия и въпреки високите таймери все още не беше ясно кои ще вземе победата. Играта навлезе в 40-та минута и след форснат teamfight на Elder дракона, момчетата на BPro успяха да вземат и него и Baron buff-a. Преимуществото, което имаха отбора на Crossfire Gaming стана под въпрос след тези два огромни buff-a. Неизбежното се случи и в 45-тата минута от играта отборът на BPro force-на teamfight в противниковата база с което да се възползват от двата buff-a, това беше и  финалният сблъсък за този мач. Така след видимото изоставане през цялата игра отбора на BPro успя да запази самообладание и след перфектна отбора игра успя да спечели и втората среща с което да си осигури място на финала.

С това ден първи от Let’s Play @ AnimeS Expo приключи успешно и за двата наши отбора.

BPro Gaming at the stage

През вторият ден от надпреварата на голямата сцена за финалите първи излезе отборът ни по Counter-Strike: Global Offensive, които се изправи лице в лице с легендарния състав на HSBG от ерата на CS 1.6. След определянето на картите, момчетата на BPro избраха да играят картата Nuke, докато състава на HSBG предпочете Dust2. Финалът започна и по всичко личеше, че мачът ще бъде много интересен. Отбора на BPro спечели knife round-a и избра да стартира CT side. След загуба на pistol round-а резултата стана 0:3 в полза на HSBG. Това обаче не беше достатъчно да повлияе на състава на BPro и след спечелване на първият си buy round в срещата успяха  да поведат в резултата с 4:3. След размяна на рундове все пак отборът ни успя да спечели халфа с резултат 9:6. Началото на втората  половина на картата постави уменията на NK4y в pistol round-а на изпитание, като в ситуация 4vs1 тои успешно уби трима състезателя от отбора на HSBG с което осигури достатъчно време на бомбата да се взриви. Така след доста инфарктен първи рунд от втората половина момчетата на BPro бяха един рунд по близко до това да станат новите шампиони на Let’s Play. Окрилени от феноменалния рунд на NK4y, BPro бяха доминиращният отбор до края на картата. HSBG успяха да вземат още няколко рунда но това  не промени нищо и така с резултат 16:10 BPro поведе във финала с 1:0 карти. След кратка пауза за почивка срещата беше подновена и двата отбора продължиха битката си във финалната среща, този път картата беше Dust2 – изборът на HSBG. Мачът започна повече от добре като след успешно спечеленият pistol round-а, BPro успя да спечели още 6 проедни рунда, така резултата набъбна до 7:0, което подсказваше, че BPro нямат намерение да губят тази карта. Силите на HSBG за този халф стигнаха до 7:3, след което отговора на BPro беше моментален и на противника не беше оставен никакъв шанс. Резултата от халфа беше 12:3, което остави доста въпроси, затова какво ще направят HSBG през втората половина на картата. За тях всичко минаваше през задължителен pistol round-а, в противен случай финала и участието им в турнира приключваха.

Концентрацията и желанието на HSBG успя да им помогне и те въпреки лошото начало на pistol-а успяха да спечелят рунда и да се фокусират върху това да затруднят максимално момчетата на BPro. Никой в залата и пред екраните не очакваше да види това, което се случи в мача. Въпреки огромното си изоставане в резултата отбора на HSBG показа много добра концентрация и нерви успя да вземе 11 поредни рунда като Терористи. Това доведе до резултата 12:11, което постави  отбора на BPro пред задължително спечелване на рунда за да избегнат фазата на еко рундовете в края на мача. След перфектно отиграване на Afi4ko на mid-а, BPro спечели рунда, но това не повлия на концентрацията на HSBG и въпрекия изгубения рунд успяха да изравнят резултата за първи път в мача при 13:13. Железните нерви на играчите от BPro и прекрасните teamplay отигравания се отблагодариха и отборът ни отново поведе в резултата с 14:13. След лош старт на 28-мия рунд Psycho,NK4Y и niki1 успяха да спечелят 3vs3 ситуация при заложена бомба на Bombside A. Така при резултат 15:13 BPro можеха да си поемат глътка въздух след многото загубени рундове в началото на втората половина от срещата. Предпоследния рунд беше изигран по изключително умен начин от страна на niki1, които успя да пробие lower tunnels и да убие двама от играчите на HSBG. Това беше повече от достатъчно за отбора на BPro, които  се възполза от предимството си и така да затвори картата при резултат 16:13 а с това и мача(2:0 карти). Така след изиграването на груповата фаза, полуфинала и финала отбора на BPro остана единсвеният непобеден отбор в състезанието, които нямаше нито една загубена карта или точка и съвсем заслужено спечели титлата шампион в първото издание на GPlay CS:GO Invitational проведено в зала Универсиада на Let’s Play @ AnimeS Expo.

Кратката статистика на отбора от редовния сезон на груповата фаза е 6 мача, 0 загуби, 12 спечелени карти срещу 0 загубени. С мачовете от полуфинала и финала статистиката набъбва до 8 мача без загуба и 16 спечелени карти. Статистиката сама по себе си показва, защо именно BPro се овенча с титлата шампион на GPlay CS:GO Invitational.

След този грандиозен финал по Counter-Strike: Global Offensive следващи на сцената трябваше да се качът двата отбора финалисти в играта League of Legends – Bpro и GFiRe(ex GPlay). Финалната среща между тези два отбора противопостави новото поколение срещу “старите кучета” от GFiRe(ex GPlay). Мачът започна изключително добре и Bpro успя да наложи стилът и характера си на игра и да притисне отбора на GFiRe да допуска все повече и повече грешки. Така след 20 минути игра, Bpro водеха обедително в резултата и нищо не предвещаваше, че може да загубят играта.  Опитът на GFiRe от предишни големи турнири и игри обаче беше на лице и въпреки предимството което имаха Bpro в началото все пак GFiRe успяха да намерят начин спечелят първата карта и да поведат във финала с 1:0. Bpro нямаше какво да губят и дадоха всичко от себе си и през втората карта. За съжаление няколко лошо решения в играта оказаха огромно влияние на срещата. Опитните играчи на GFiRe не оставиха тези неща ненаказани и успяха да спечелят и втората карта с което и финалът. Въпреки всичко отборът на Bpro спечели много нови фенове както в Counter-Strike: Global Offensive така и в League of Legends. Феновете показаха уважението си към играчите като ги изпратиха с овации и ръкопляскания. Загубата на финала и тъжните лица на играчите на Bpro не бива да ви объркват. Те може и да загубиха този финал, но на следващият няма да има прошка за нито един отбор дръзнал да се изправи срещу тях.

Организацията ни се гордее с двата отбора и играчите в тях, както и с постигнатите резултати на турнира. Не забравяйте, че формата е временна, но класата е вечна! Отборите ни, ще се състезават и занапред, както на родна земя, така и на международната сцена.

Екипът на BPro Gaming иска да благодари на всички фенове дошли в залата и пред малките екрани, който ни подкрепяха от началото на турнира до неговият край. Най-голята радост за нас беше да видим тези фенове как скандират, пеят и се радват на нас и нашите успехи. Бъдете част от нас на следващите турнири и се забавлявайте така, както го направихте тук на Let’s Play @ AnimeS Expo.

За повече информация относно бъдещите ни участия, можете да следите фейсбук станиците ни.
BPro Gaming
BPro Gaming CS:GO
BPro Gaming League of Legends

Това сме ние – BPro Gaming

BPro Gaming

 

 

 

You must be logged in to post a comment.