EBL Starcraft II – записването

img
Dec
08

Здравейте, най-сетне някой да се погрижи и за истинските стратези! Запишете се в дисциплината StarCraft 2 на 1v1 в Esports Business League! През новата година ще имате възможността да покажете уменията си по StarCraft 2 срещу други любители на играта и да представите своята компания!

JOIN NOW

МАЛКО ПОВЕЧЕ ЗА САМАТА ИГРА!

По жанр StarCraft се определя като научно-фантастична стратегия в реално време, която се играе във формати 1v1, 2v2, 3v3, най-често. Играта е разработена от Blizzard Entertainment и излиза на 21 март 1998 година. Чрез starcraft brood war играта става все по-популярна!

В StarCraft играчът има възможност да развие своя основна база, както и вторични, да създавана бойни единици и да събира ресурси, като крайната цел е да унищожи всички бази и работници на противника. Преди началото на всеки мач, играчът трябва да избере една от три раси: Terran, Protoss или Zerg, като всяка от тях има различни сгради и бойни единици.

Събираме 2 вида ресурси: минерали и газ, като в началото започваме с равен брой работници, които директно започват да събират минерали. С тези ресурси веднага строим сгради и всичко е въпрос на тайминг и стратегия.

Всичко е въпрос на баланс, като играта е много по-сложна от колкото изглежда и се дели на три фази – строителство, микро и макро дейсвия. В крайна сметка най-ценна в една войа остава информацията. Разбирасе добрата икономика води и до по-голямо производство на еденици, но и в тяхното управление се изисква умение.

Една от най-интересните игри на SC2 1v1

Различните бойни еденици имат различни умения и всяка може да бъде ефективна срещу определени противникови еденици. Като цяло StarCraft пресъздава “Войан на световете”, където земляните се сблъскват с по-напреднали биологични и технологични раси.