BPro Veterans с любов към esport

img
Apr
20

Здравейте приятели,

радваме се, че успяхме да спечелим лигата на “необикновените”, а именно EBLeague Season1 в дисциплината CS:GO! Защо я наричаме така? – защото в нея участваха много необикновени хора за българската гейминг сцена. Това бяха хора, които не се занимават с компютърни игри ежедневно с цел да изкарват прехраната си, а хора, които обичат да играят, за да се разтоварват. В двете дисциплини Counter-strike Global Offensive и Starcraft II имаше много състезатели, които не бяха за подценяване и доказаха, че с малко тренировки могат да бъдат опасни съперници!

Ето и малко повече информация за състезателите в BPro Veterans и какво те мислят за проведеното събитие на EBLeague Season1!

В отбора участват Александър Геренски (JoSeKi), Елиан Манев (Teddybear), Марин Бараков (Tronic), Христо Цонзаров (Wallabiee), Иван Иванов (VNko) до 2018 професионален играч от BProGaming и Михаил Шуков (Hellraz0r).

JoSeKi
Възраст: 33 години
Играя Counter-Strike от декември 1999г. Oт 2001 до 2008г. съм професионален състезател и съм печелил множество турнири.
В момента съм архитект в собствена компания, като в останалото време съм ангажиран с управлението на професионална организация по електронни спортове BProGaming. Въпреки, че се занимавам с различни проекти, вярвам, че електронните спортове са бъдещето за по-младите хора и затова продължаваме да ги развиваме в България.

Като IGL на BPro Veterans мога да кажа, че за нас беше предизвикателство да се изправим срещу DXC, но смятам, че имаме повече опит и хладнокръвност, а най-голямото предизвикателство беше да се състезаваме в момент на извънредно положение, без да сме играли заедно повече от 3 седмици – буквално се събрахме за финала. В тактически план нямахме никакви затруднения, тъй като играта на противника беше като “книжка с картинки”, но определено не сме във форма и съжалявам, че Димитър ‘DroW‘ Славков нямаше възможност да участва, защото резултатът на de_nuke щеше да е на едноцифрено.
Ние ненавиждаме de_mirage и никой от нас не играе тази карта, затова се поразхождахме на нея. Стана добра игра на другите две карти при положение, че 2ма от отбора бяхме с висока температура и на антибиотик, а Елиан беше на 70fps! Може би щяхме да сме много по-подготвени, ако с нас беше единственият професионален български треньор DroW или машината FurY, но и двамата нямаха право да играят!

Teddybear
Възраст: 28 ходини
Играя Counter-Strike от повече от 10 години
Доскоро работех в отделите на HP, от 2 години съм част от клуб BProGaming и участвам активно в организацията на тренировъчни лагери за отборите.
Като част от BProGaming имам възможноста да работя със страхотни професионалисти, имайки една обща цел -Развитието и промотирането на гейминга в България.

За Esports Businesses League бих казал, че е една страхотна инициатива, дори и в пилотната си версия бях свидител на неповторима организация и мениджмънт на целия сезон. Финалната среща поне за мен беше повече от запомняща се, дори не мога да си спомня дали някога през живота си съм имал подобен финал. Радостен съм, че успяхме след повече от 3 часа “мъки” да преборим опитния отбор на DXC. Искам да благодаря на моите съотборници за зверските отигравания и емоции, които ме накараха да изпитам. Очаквам втори сезон с нетърпение “GO BPro” !

Wallabiee
Възраст: Роден на Петък 13ти (31 години)
Играя Counter-Strike от 2001 до 2011г, а CS:GO от 2018г до сега.
В момента заемам позиция като Business Intelligence Developer в онлайн гейминг компания, на 2ро място работя върху стратегията за развитие на BProGaming.
Имам дъщеря на 3, независимо от това геймингът си остава страст и част от вечерното разпускане след напрегнат ден.

Смятам, че турнирът беше супер, а още по-добре щеше да е ако повече хора се бяха записали. Организацията е на ниво и всички трябва да сме благодарни на тези, които седяха и седят зад това начинание. Аз лично създадох нови приятелства, припомних си старите хора и бих се радвал да участвам отново, дори и не като участник. Като последно искам да благодаря на приятелите, с които играх, за мен беше удоволствие!

Tronic
Възраст: На 30 години
Играя Counter-Strike от повече от 10 години, като на CS:GO съм отделил най-много време.
В момента се занимавам с разработка на софтуерни продукти и съм член на клуб по електронни спортове BProGaming.
Изпитвам страст към тази игра и се радвам да развиваме електронните спортове в България.

Получи се интересен турнир. В групите нямахме особена конкуренция, но така или иначе знаехме, че има един отбор, който може да ни победи, и това е DXC. Така и стана – на финала бяхме срещу тях. Противниците ни случайно или не избраха за първа карта de_mirage, карта, която ние почти не играем, и закономерното се случи – победиха ни доста бързо, съответно започнаха подигравателни подмятания към наши съотборници и как те бързали мача да свърши по-бързо. Само че това нас въобще не ни трогна и без капка напрежение се подготвяхме за втората карта. На de_nuke започнахме доста добре, с концентрирана игра и борба за всеки рунд успяхме да поведем 7-1 и то на Т сайда. Последваха няколко изгубени рунда 1в1, но въпреки това се съвзехме и взехме халфа 8-7. През втората половина започна истинската драма при 15-12 за противника ни всички вече ни бяха отписаха…, но вътре в отбора нямаше капка напрежение, играхме рунд за рунд и успяхме да се доберем до 15-15 и овъртайм. При дузпите отново играхме супер концентирано рунд за рунд и взехме 4 последователни рунда, което ни изпрати на 3та решаваща карта. Вече знаехме, че сме на крачка от титлата и бяхме мобилизирани да спечелим. На третата карта имахме трудно начало и нещата отиваха към загуба, поведоха ни 12-6 и от тук нататък започна нашият възход, успяхме да вземем 7 последователни рунда. Съперникът ни взе тайм оут при 13-12 и в този момент ние знаехме, че сме ги сринали психически. Съответно поведохме 15-13 и бяхме на крачка от победата в редовното време, но наши грешки дадоха шанс на DXC да изравнят и драмата на дузпите започна отново. След изключително напрегнати 2 овъртайма успяхме да се поздравим с победата, която беше плод на нашата добра и концентрирана игра. В нито един момент нямаше напрежение в отбора, нашият IGL Алекс внасяше спокойствие в отбора и даваше доста добри call-ове. Като цяло надиграхме отбора на DXC тактически. За хората, които смятат, че сме ‘случайни’, само ще кажа, че това “Ветаранас” не е случайно и че зад тази победа стоят над 15 години игра от по-голямата част от отбора, по една или друга причина не сме се занимавали професионално на CS сцената, но това не означава, че не сме се посветили на играта! Благодаря отново на целия отбор за невероятните емоции и на BPro за възможноста да играя в този отбор! До нови срещи!

VNko
Възраст: На 27 години
Играя Counter-Strike от повече от 10 години, в последните 2 години почти не съм пускал играта.
В момента съм support, но като цяло продължавам да играя компютърни игри. След прекратяването на професионалните ми ангажименти с BProGaming през 2018г. запазих статута си на член с цел да помагам на по-млади състезатели.

Като за аматьорска лига, EBLeague беше много добре организиранa.
А за финалната среща с момчетата бяхме много надъхани да бием противника и да покажем, че все още можем да се състезаваме на добро ниво!

Hellraz0r
Възраст: На 33 години
Играя Counter-Strike от 2000 година до днес и съм един от най-старите и опитни играчи на тази игра в България!
В момента съм ръководител на екип в IT компания, а в свободното си време играя с приятели.
Познанството ми с Алекс е от далечната 2001 година, на един от първите турнири по CS в България и съм член на клуб BProGaming.

За съжаление имах възможност да играя само една официална среща, но те и без мен се справяха много добре и направиха много яки плейове!

БЛАГОДАРИМ ЗА НЕВЕРОЯТНИТЕ ЕМОЦИИ, КАКТО НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ, ТАКА И НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ В EBLEAGUE, А В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ ЩЕ ОПОВЕСТИМ ЗА КОЯ КАУЗА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИМ С НАДЕЖДАТА ДА ПОМОГНЕМ!

Пропуснали сте финалът на CS:GO от Сезон 1 на Esports Business League?
След изключителна напрегнат мач отборът на BPro Gaming взе първото място!

https://www.twitch.tv/ebleague_a

#esports #gaming #CSGO #EBLeagueFinals #isobar #vmware #TELUS #Modis #OMEN